Over ons
Artikels en ander...
Bel Mondo Antwerpen 2011
Geen kokschool
Van Autreve is een Gentse selfmade man die al meer dan twintig jaar in Antwerpen kookt. Enkele jaren geleden nam hij het restaurant op Zurenborg over en maakte er een bloeiende zaak van. Al zal hij voor de prins wel dringend zijn kennis van de Belgische keuken moeten bijschaven. 'Ik heb al enkele restaurants gehad in de stad, maar eigenlijk heb ik geen kokschool gevolgd. Mijn moeder heeft me leren koken en ik haal mijn inspiratie vooral uit de mediterrane keuken. Maar ik heb al twaalf gerechten uitgewerkt, dus dat komt wel goed.'
Serge Van Autreve is een man die van uitdagingen houdt. Zo loopt hij al drie jaar met Sportop for Life voor Music for Life, de liefdadigheidsactie van radiozender Studio Brussel. Vorig jaar liep hij liefst 138kilometer in barre weersomstandigheden van het Glazen Huis in Eindhoven naar dat op de Groenplaats in Antwerpen. Het leverde bijna 10.000euro op voor het goede doel. 'Dit jaar plan ik een tocht van 168kilometer door de haven in samenwerking met het Havenbedrijf. Hopelijk staat hetHuis dan opnieuw in Antwerpen.'
Klanten vertellen
...
Binnen is het best 'petit' en af en toe een beetje wurmen om aan je tafeltje te geraken, maar het is er oh zo gezellig.
Een maaltijd kan je hier best beginnen met een tapas schotel, een absolute aanrader alvorens je aan je hoofdgerecht begint. De menukaart is niet heel uitgebreid, maar mikt vooral op een aantal seizoensgroenten die ze vervolgens verwerken in een pastagerecht.
Vergeet niet te reserveren, want 'Bel Mondo' is op korte tijd uitgegroeid tot een populair restaurant en de laatste tijd is het er vaak vrij druk.
...
"Ze komen van overal voor de spaghetti van Bel Mondo". En ja hoor, de pastagerechten van dit gezellige restaurant. Dit restaurant zit dan ook altijd wel vol en het is dus zeker aangeraden om te reserveren. Dit is smullen, met een heerlijk glas wijn erbij, in een gezellig kader, best in goed gezelschap en je avond kan niet meer stuk. Mijn zwak voor de franse acteur Jean-Paul Belmondo (in zijn jonge jaren dan toch) zal waarschijnlijk ook meespelen.
...
Bel Mondo is een klein maar super gezellig restaurantje. De kaart is hier ontzettend uitgebreid dus ideaal voor mensen met een verschillende goesting. Vlees, vis, woks, tapa's, pasta's, slaatjes, je kan het hier allemaal vinden en voor een schappelijke prijs. De tapa's zijn zelfs goedkoop, je betaalt tussen 3 en 6 euro voor een tapa en de porties zijn redelijk ruim. Mijn persoonlijke favorieten van de kaart zijn de huisgemaakte croqueta's de jamon, pasta met in cognac geflambeerde paddenstoelen en de ceasar salad maar ik ben vast van plan om ook de rest van de kaart uit te proberen. Buiten het eten is ook de bediening hier erg aangenaam. Altijd dezelfde mensen en het gaat er heel gemoedelijk maar toch snel en correct aan toe. Een pluspunt is ook dat de sympathieke baas - die overigens ook in de keuken werkt - vaak zelf in de zaak aan een tafeltje zit en persoonlijk contact maakt met de klanten. Een plekje om zeker vaker naar terug te keren.